sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Harbinger Down


 Ravunpyyntialus Harbinger lähtee Dutch Harborin satamasta pyyntireissulle ja aluksen kyydissä on myös pieni joukko yliopiston tutkijoita joita kiinnostaa Alaskan maitovalaiden hyvinvointi. Miehistö saa rapuja ja valaitakin löytyy mutta löytyy myös Neuvostoliittolaista teknologiaa, kuollut kosmonautti sekä elämää jollaista ei ole ennen nähty.

 Alec Gillisin ja Tom Woodruff Jr: n (mm. Pumpkinhead) ADI-firma teki paljon tehosteita vuoden 2011 The Thingiin. Rahamiehet kumminkin päättivät että kaikki tehdään tietokoneilla jälkituotannossa uusiksi. Joten ADI: n luomukset jäi käyttämättä ja muutaman vuoden työn jälkeen tehosteet saatiin hyödynnettyä Harbinger Downissa.

 Ja mikäs siinä, efektit ovatkin pääosin hyvän näköisiä mutta leffasta paistaa läpi se että kokonaisuus on rakennettu tehosteiden ympärille ja esimerkiksi tarina kärsii sen vuoksi. Kyseenalaista on myös se että miksi tapahtumat on pitänyt sijoittaa arktiselle alueelle sillä mikään tehosteissa ei ole pakottanut apinoimaan The Thingiä. Ilmeisesti halu osoittaa rahamiehille tehosteiden toimivuus on ollut suuri?Harbinger Downissa on myös viittauksia John Carpenterin The Thingiin jopa ääniä myöten.

 Mutta leffa on kliseinen eikä persoonallisuudesta voida puhua. Kuvausaikataulu on ollut tiukka eikä rahaakaan ole ollut ylettömiä määriä käytössä (Kickstarter) ja tietysti se näkyy. Se näkyy myös joidenkin näyttelijöiden todella surkeina suorituksina joissain kohtauksissa eikä uusintaotoksia ole varmaakaan paljoa tehty. No, Lance Henriksen on liki aina hyvä, niin myös tällä kertaa.

 Odotin Harbinger Downilta paljon joten pettymyshän tämä kieltämättä oli muttei kumminkaan niin paha pettymys etteikö kaltaiseni käytännön tehosteiden ja B-hutun ystävä voisi katsoa tätä loppuun asti.

6,5/10

IMDb

Harbinger Down

DVDCompare

-----

Trailer (Blogger taitaa sensuroida kauhuelokuvien trailereita?)

Harbinger Down

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti