sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Chicken Little


 Taivas putoaa! Tai niin ainakin Chicken Little kivenkovaa väitti mutta eihän niin tietenkään käynyt. Littlen munauksesta on nyt sitten tulossa elokuva ja kiusattu sekä syrjitty Little saa jopa omalta isältään "Älä pidä tavoitteitasi korkealla"-ohjeita eikä kommunikaatio isäukon kanssa ole muutoinkaan kovin kummoista. Littlen alamäki syvenee ja syvenee uusien tyrimisien myötä mutta kuinkas sitten käykään kun taivas oikeasti putoaa?

 Disneyn tie perinteisistä animaatioista tietokoneluomuksiin oli kivinen ja Chicken Little on siitä hyvä esimerkki. Leffa on teknisesti oman aikansa huipentumia eikä itse tarinakaan huono ole mutta "Se jokin" elokuvasta kieltämättä puuttuu.

 "Se jokin" on sielu (paremman sanan puutteessa), se lämpö joka yhtiön elokuvissa on totuttu näkemään mutta sen sielun puutetta petrataan kumminkin aika paljon hyvin omalaatuisella tarinalla sekä hahmoilla ja huumorilla jollaista ei tämän julkaisun aikoihin oltu vielä totuttu näkemään. Pohjana käytettyä vanhaa kansanlorua on muuteltu todella paljon, tai niin ainakin väitetään sillä itselleni se ei ole tuttu, mikä ei sinällään yllätä sillä näin villejä visioita ei varmaankaan raamatun tai jonkun muun uskontoon liittyvän kirjan ulkopuolella ole ollut aikoinaan. No, tietysti fantasia/scifi/kauhukirjallisuudessa mutta lasten osastolla ei niinkään.

 Chicken Littlen menestys jäi vaatimattomaksi enkä ymmärrä miksi sillä leffa on viihdyttävä. Kenties erilaisuus ja Disneyn muista tuotannoista poikkeavuus ei sopinut silloiselle yleisölle?

7/10

IMDb

Chicken Little

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti