maanantai 28. joulukuuta 2015

Pumpkinhead


 Ed Harley näki nuorena poikana mikä on pahan palkka silloin kun oikeutta ei ole. Iän myötä hänestä on tullut kunniallinen mies mutta kun hänelle tulee tarve saada kostaa kammottava vääryys niin raivon sokaisemana kunnia unohtuu ja vain kosto elää. Kostolla on hintansa ja sitä saa moni maksaa, yksi henki kerrallaan.

 Alec Gillis, Tom Woodruff Jr ja Stan (R.I.P.) Winston. Kolme nimeä jotka kaikki elokuvien efekteistä kiinnostuneet tietää. Niille jotka ei tiedä niin nämä voi merkitä enemmän: Predator, The Terminator, Jurassic Park, Aliens. Sekä lukuisat muut ja laatu on ollut aina hyvä.

 Tällä kertaa Stan Winston jäi kameran taakse ohjaajan pallille ja jätti efektipuolen oppipojilleen. Gillis/Woodruff kaksikko onnistuikin luomaan Alienin ja Predatorin veroisen hirviön sillä Pumpkinhead on todella hienon näköinen ja ennen kaikkea persoonallinen olio. Muutoin leffan pieni budjetti ja nopea kuvausaikataulu kieltämättä näkyy (esim. yökohtauksista osa on selvästi kuvattu päivällä, kohtauksia ei ole juurikaan harjoiteltu saatika kuvattu uudestaan) mutta on leffassa paljon muutakin hyvää hirviönsä lisäksi.

 Kuten satumainen lavastus ja ympäristö ylipäätään sekä kelvolliset näyttelijöiden suoritukset joista Lance Henriksen tekee yhtä elämänsä parhaista rooleista tuskan repimänä Ed Harleyna. Myös maskeeraukset ja efektit ylipäätään toimii eikä lavastuksessakaan valittamista ole (harvoin Nurisen lavastuksesta mutta pienen budjetin leffaksi ne on oikeasti hyvin tehty). Valaistus taas... No, pääosin silläkin puolella ollaan plussalla.

 Pumpkinhead on hyvä elokuva ja selkeästi "Unohdettu Klassikko", mm. Four Lionsin edustaman aliarvostettujen elokuvien joukon edustaja jonka jokaisen kauhun ystävän pitäisi nähdä.

8/10

IMDb

Pumpkinhead

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer (Blogger teki taas temput, ei löydä koko traileria. Linkki siis.)

Pumpkinhead


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti