lauantai 2. marraskuuta 2013

Lobos de Arga


 Tomás Marino palaa koiransa Viton kanssa kotikyläänsä Argaan 15 vuoden jälkeen sillä hän on menestyksekkäin kylässä alkunsa saanut ihminen jonka johdosta hän on saamassa kunnianosoituksen. Mikä ei ole paljon mutta on hän sentään julkaisun aikaansaanut kirjailija jonka tuotoksella ei tosin ole lukijoita. Juhlallisuudet eivät kumminkaan ole lähellekään sitä mitä hän odotti, kuten eivät ole niiden syytkään.

 Olen ollut ihmissusifani jo ala-asteelta lähtien ja tästä kiitos kuuluu varmaankin Yöjuttu-lehdelle joita luin niihin aikoihin ahkerasti. Ihmissusifilmatisoinneista löytyy enemmän huonoja kuin hyviä mutta ne hyvät kuuluvatkin sitten kauhuelokuvien kärkikastiin, osa jopa sinne kirkkaimpaan. Espanjalainen Lobos de Arga, joka on Suomen markkinoilla nimellä Game of Werewolves, ei kuulu kärkikastiin vaikka hyvä onkin ja kauhukomediana, jopa ihmissusiparodiana, on eurooppalaista parhaimmistoa ja pyyhkii amerikkalaisilla vastikkeillaan lattioita.

 Elokuvan tarina pohjustetaan hyvin ja hahmoihin tutustutaan sujuvasti ilman turhia hidasteluja, espanjalaisittain hyvien näyttelijöiden tuodessa hahmoihin sympaattisuutta ja vaikka dialogi ei parhaasta päästä olekaan niin sen rytmitys on hyvä, huumorin ollessa välillä ääneen nauramisen arvoista vaikka mannereurooppalaista tyyliä edustaakin. Plussana vielä hyvä koirahahmo niin paketti on kameran edessä toimiva.

 Kun susivaihde lyödään silmään niin käy pian selväksi että vaikka kyseessä on parodia niin esikuvia myös kunnioitetaan kuten esimerkiksi Shaun of the Deadin tekijätkin kunnioitti omia esikuviaan. Wayansin pellet taas Scary Movieillaan eivät kunnioittaneet edes aivosoluja.

 Käsikirjoittaja/ohjaaja Juan Martínez Moreno ilmiselvästi tuntee aihepiirin, onhan espanjalaisella elokuvalla pitkälle menevät juuret genressä, ja vaikka rahaa ei ole paljoa ollutkaan käytössä niin susipuoli on pääosin hyvännäköistä vaikka kuvakulmia olisikin kannattanut miettiä paikoitellen uusiksi. Toimiva elokuva pienistä ongelmistaan huolimatta.

8/10

IMDb

Lobos de Arga

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti