keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Deep Rising


 John Finnegan on mies joka ei kysele turhia jos rahaa tarjotaan tarpeeksi. Joten kun hänet miehistöineen palkataan viemään merelle keskelle ei mitään joukko miehiä niin hän ei tietenkään tiedä että kyyditettävien tarkoituksena on ryöstää luksusristeilijä Argonautica joka löytyykin, tosin hylätyn oloisena. Verijälkiä kyllä löytyy ja pian myös jotain hyvin suurta ja kauaksikin ulottuvaa.

 Deep Rising oli Stephen Sommersin läpimurto studiopomojen silmissä jonka johdosta hän pääsi ohjaamaan The Mummyn. Ymmärrettävistä syistä sillä miehellä on taitoa tehdä komeaa jälkeä suhteellisen pienellä rahalla jollaiseksi 45 miljoonaa dollaria voi kutsua tällaisen mittakaavaan efektimyllytyksessä.

 Mutta vaikka tämä Sommersin (vaihtelevan) uran laukaisikin lopullisesti niin Deep Risingia voi kutsua flopiksi vaikkei lipputulot miinukselle maailmanlaajuisesti jääneetkään enkä keksi syyksi muuta kuin sen ettei leffassa ole yhtään suurta nimeä vaikka hyviä näyttelijöitä kaartiin mahtuukin useita. Tästä tähtien puutteesta johtuu tietysti efektien taso koska rahaa on jäänyt muuhunkin kuin jonkun suuruuden lompakon täyttämiseen.

 Elokuva tarjoaa menevää ja hauskaa viihdettä jos kykenee suodattamaan tönkön ja itseään toistavan dialogin onelinereineen mutta hirviöelokuvan ystävälle moinen on tuttua ja turvallista sekä sivuseikka jonka antaa anteeksi muiden puutteiden ohella jos hirviö toimii hyvin. Ja tässä se puoli toimii kuten Sommersin Odd Thomasissakin.

7/10

Imdb

Deep Rising

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti