maanantai 11. marraskuuta 2013

Tower of Evil


 Joukko amerikkalaisia turisteja löytyy kuolleena Snape-saarelta eikä ainoa eloonjäänyt ole kommunikointi kunnossa. Yksi uhreista on surmattu muinaisella foinikialaisella kultaisella miekalla jonka johdosta ryhmä arkeologeja kiinnostuu tapauksesta ja kun joukkoon liittyy vielä yksitysetsivä jonka eloonjääneen perhe on palkannut niin he lähtevät tutkimaan saarta jonka historiaan liittyy paljon kuolemaa.

 Tower of Evil on yksi brittiläisen kauhuelokuvan kulta-ajan loppupään edustajista eikä lainkaan hassumpi lajissaan vaikka puutteita löytyykin. Ohjauksessa ja joidenkin näyttelijöiden suorituksissa on toivomisen varaa, pienoismallit näyttävät siltä mitä ne ovat ja lavasteista osa on nykymittapuulla epäuskottavan näköistä mutta aikalaisekseen kelvollista.

 Elokuva sisältää eurooppalaiseen tyyliin alastomuutta huomattavasti reilummin kuin samanikäiset amerikkalaiset tuotokset, siinä maassa kun pelätään edelleen enemmän tissejä kuin kuin mitään muuta, ja veripuoltakin tarjotaan, tosin hillitysti. Käsikirjoitusta viilaamalla olisikin saatu paljon aikaan ja tämäkin olisi saattanut nousta eurooppalaisten kauhuklassikoiden joukkoon hyvin pienellä vaivalla.

 Tower of Evil on monessa mielessä Hammer-elokuvien perillinen ja niistä pitäville, joihin itsekin kuulun, tätä voikin suositella ja jos ylipäätään pidät vanhasta eurokauhusta, kuten allekirjoittanut, niin elokuvalle kannattaa antaa mahdollisuus.

PS: Leffa on tullut Suomen televisiossakin joitain vuosia sitten minkä johdosta nostan hattua MTV3:lle.

8/10

IMDb

Tower of Evil

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti