maanantai 4. marraskuuta 2013

Strigoi


 Romanian syrjäkylillä jyllää edelleen omankädenoikeus, kommunismin jälkeinen korruptio sekä taikausko. Tämän huomaa Italiasta kotiinpalaava Vlad jolla on hankaluuksia sopeutua takaisin kotimaahansa mutta ovatko vanhat tavat ja uskomukset kumminkaan täysin vääriä?

 Strigoi on yleispätevä nimitys suurinpiirtein kaikille pahoille hengille tai pahoille ihmisille, eläville kuolleille tai muodonmuuttajille, verenimijöille tai taikavoimia omaaville ihmisille. Tätä monipuolisuutta on osattu hyödyntää tässä romanialaisessa kauhukomediassa kiitettävästi ja lopputuloksena on vampyyrielokuva joka pumppaa uutta verta liki kuolleeseen genreen käyttämällä vanhoja uskomuksia, ilman kimaltelevia neitejä. Tosin se hemmetin glitter pelleilykin pohjautuu vanhaan venäläiseen vampyyritarustoon jossa verenimijä kimalteli ensimmäiset 30 päivää mutta ei siihen tarvittu aurinkoa tai kajalia.

 Vampyyriuskomukset ovat syvällä nyky Romanian maaseudulla ja ei tarvitse mennä montaakaan vuotta taaksepäin kun jonkun kylän asukkaat olivat saaneet päähänsä että äskettäin kuollut mies on elävä kuollut jonka johdosta sukulaiset kaivoivat kalmon ylös ja kohtelivat raatoraukkaa kaltoin.

 Valtaosa maailmalla suurempaa kuuluisuutta saaneista vampyyrilegendoista on saanut alkunsa Romaniassa joten tarusto on Strigoin tekijöillä hallussa ja kun lisätään hyvät näyttelijät, jotka hoitavat hommansa englanniksi vahvan murteen sävyttämänä, kekseliääseen käsikirjoitukseen ja vinksahtaneisiin musiikkivalintoihin niin saadaan yksi mielenkiintoisimmista ja omaleimaisimmista vampyyrileffoista vuosiin.

8/10

IMDb

Strigoi

DVDCompare

DVD

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti