maanantai 15. elokuuta 2016

Lilo & Stitch


 Suurten kaupunkien tuhoamiseen tarkoitettu geneettinen koe numero 626 karkaa Galaktisen Poliisin huomasta ja pakoreitti tuo elikon maahan Kauain saarelle joka on huono juttu sillä 626 ei kestä vettä kuten ei kestä sitäkään ettei saarella ole suurkaupunkeja. Joten mitä tehdä kun ei voi toteuttaa geeneihin kirjoitettua ohjelmaansa, voiko ratkaisu ongelmaan löytyä perheongelmaisesta Elvis hullusta pikkutytöstä ja tämän siskosta?

 Katsoin Lilo & Stitchin sen julkaisun aikoihin useasti, veikkaisin noin 10 kertaa kahden viikon aikana. Senkin jälkeen leffa on tullut katsottua muutaman kerran.

 Ja miksipä en olisi tätä useasti katsonut sillä Lilo & Stitch on traaginen, koskettava ja ennen kaikkea todella hauska animaatio. Sekä visuaalisesti hyvin erilainen eikä tällä ole yritetty saada Disney-universumiin mitään uutta prinsessaa vaan ihmishahmot ovat suhteellisen realistisia, puutteellisia, pömppövatsaisia, lyhyitä sekä vankkajalkaisia pottunokkia. Ja hyvä niin sillä vastaavia on prosentuaalisesti suurin osa ihmiskunnastakin.

 Mutta vaikka tässä ei huonoa hahmoa olekaan niin totuus on kumminkin se että suuri osa elokuvan toimivuudesta on 626: n, eli Stitchin, varassa. Hahmo poikkeaa kaikista muita yhtiön hahmoista ainakin siinä mielessä että harvoin on nähty yhtä villiä ja energistä hyvistä, pahoja tai ainakin pahojen kätyreitä kylläkin.

 Kun vielä ääninäyttely on saatu kohdilleen niin Lilo & Stitch pesee mennen tullen suurimman osan Disneyn tuotannosta ja vaikka pidänkin esim Dumbosta, Cinderellasta ja The Great Mouse Detectivesta niin jotain tällaista Disneyltä aina puuttui. Onneksi ei enää.

9/10

PS: Tähänkin on tullut sarja ja jatko-osia suoraan kotilaitteille. Se onko ne mistään kotoisin ei ole minulle selkeytynyt mutta jotain jatko-osista yritin  aikoinaan katsoa. Kesken jäi...

IMDb

Lilo & Stitch

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti