tiistai 17. toukokuuta 2016

Phantoms


 Jennifer tuo siskonsa pieneen Coloradossa olevaan 400 asukkaan Snowfieldin kylään jossa Jennifer on lääkärinä. Pian perille saapumisen jälkeen löytyy ruumis jos toinenkin sekä joitain ihmisen palasia mutta eläviä ei näy, ei kuulu. Tilanteeseen syyllisestä ei alkuun löydy jälkeäkään mutta sen suhteen tilanne muuttuu todella pian...

 Phantoms perustuu Dean R. Koontzin samannimiseen kirjaan jonka olen lukenut ennen elokuvan julkaisua eli ennen vuotta 1998. Kirjasta muistan hyvin vähän mutta muistan edelleen sen tunteen kun tajusin että leffasta on jätetty pois todella paljon tapahtumien taustoja jotka ainakin minulle teki kirjasta hyvän.

 Ilmeisesti tarinaa on täytynyt uhrata toiminnan tieltä sillä koko elokuva on kokoelma irrallisia toiminta kohtauksia ja siinä on leffan suurin heikkous: Irtonaisuus ilman sujuvaa kokonaisuutta. Pienempiä ongelmia on se ettei hahmoista kiinnostu missään vaiheessa joten ei niistä myöskään välitä eli tunnelmaa ei pääse muodostumaan sitäkään kautta.

 Mutta Steve Johnsonin käytännön tehosteet CGI:n tehostamana toimii yllättävän hyvin ja paikoitellen The Thing ja varsinkin The Blob käy positiivisesti mielessä ja joissain kohtauksissa on oikeasti yritystä, jopa onnistumistakin. Tämä kaikki on kumminkin kuorrutettu huonolla ohjauksella sekä ärsyttävällä strobo valaistuksella eli jos sinulla on epilepsia niin jätä tämä elokuva suosiolla välistä.

 Leffassa on hyvät näyttelijät joista monen nimi on tässä vaiheessa vasta nousemassa ihmisten tietoisuuteen mutta joukossa on joitain hyvin tunnettujakin kuten Peter O'Toole ja Bo Hopkins. Mutta tunnettuja nimiä tai ei niin mikään pakko katsottava Phantoms ei ole.

6/10

IMDb

Phantoms

DVDCompare

DVD

Trailer (Jota Blogger ei anna taaskaan liittää...)

Phantoms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti