keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Get Thrashed: The Story of Thrash Metal


 Thrash Metal. Kuinka moni teistä muistaa sen kun kyseinen musiikkityyli ajautui Suomeen? Kuinka monelle minun lisäksi kyseinen tyyli sekä sen edustajat kuten Slayer, Metallica, Nuclear Assault, Megadeth, Exodus, Anthrax, Death Angel, OverKill, Kreator, Sodom, Forbidden, Testament ja monet muut liittyvät todella moneen merkittävään asiaan nuoruudessa ja sen myötä koko elämässä?

 Itselleni se ensimmäinen kosketus genreen ei ollut välitöntä rakkautta sillä vaikka pidin pentuna heavystä sekä rockista ja varsinkin monen bändin nopeista biiseistä niin laulutyyli oli minulle paha ongelma niiden muutaman genren biisin kohdalla joita olin kuullut kavereiden isoveljien luukuttamina (Enhän minä tietenkään silloin tiennyt mitään genremääritelmää mutta asia selvisi minulle myöhemmin). Mutta sitten tammi- tai helmikuussa 1988 joko unohdin perua tai tilasin kansikuvan perusteella Megadethin So Far, So Good... So What!: in C-kasettina Fazerin Musiikkikerhosta ja ensikuuntelun jälkeen ajattelin että olipas huono.

 Mutta myöhemmin illalla huomasin kuuntelevani kasettia uudestaan ja uudestaan ja seuraavana päivänä olinkin jo Inkisen Musiikissa etsimässä bändin muita tuotoksia sekä muita bändejä joiden levyjen kansikuva puhutteli sillä hetkellä 12-vuotiasta Nurisijaa ja kun Stonen esikoinen julkaistiin joitain kuukausia myöhemmin niin jotain nyrjähti pääkopassa. Siis sitten kun älysin pitää levystä, laulu ei siinäkään vakuuttanut alkuun mutta pikku hiljaa...

 Loppu onkin historiaa ja kun tähän sokeaan musiikilliseen uteliaisuuteen lisätään yksi pitkäaikainen kaveri sekä muinaisen paikallisen Mortuary-bändin jäsenet niin pian olinkin jo syvällä Thrashin ja sen myötä Speed Metallin sekä Death Metallin maailmassa (ja monen muunkin alagenren maailmassa).

 Get Thrashed on siis tarina siitä miten genre sai alkunsa Yhdysvalloissa sekä Saksassa ja jos et tiedä asiasta mitään niin tämän katsottuasi varmasti tiedät. Dokumentissa haastatellaan aikalaisia bändejä joista osa on vielä toiminnassa, vaihtelevalla laadulla (Metallica) mutta kumminkin. Uskoisin että dokumentin tuottaja ollut Rat Skates on suurin syy siihen miksi niin monet bändit ovat lähteneet mukaan dokumenttiin, Skates kun itse on OverKillin alkuperäinen rumpali ja yksi perustajista.

 Dokumentissa käsitellään myös sitä kuinka rankkaa työtä pienen bändin kiertäminen oikeasti on eikä juhliminen erillaisten aineiden voimalla ole se fiksuin veto uran tai terveyden kannalta eli asioita jotka pätee muihinkin kuin metallipäihin musiikin maailmassa. Suosittelen siis muillekin kuin raskaamman osaston kuluttajille.

9/10

IMDb

Get Thrashed: The Story of Thrash Metal

DVDCompare

-----

Koko helahoito

Get Thrashed: The Story of Thrash Metal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti