torstai 26. toukokuuta 2016

Brother Bear


 Kenai on nuori eskimo, miehen alku joka on vanhempien veljien mielestä maanvaiva sekä seurauksista välinpitämätön, äkkipikainen tyrijä. Niinhän Kenai onkin ja erään mokailun jälkeen vanhin veli Sitka pääseekin hengestään. Ja koska Sitka on nyt henki niin nyt hän voi tehdä mitä haluaa saadakseen Kenain miehistymään. Konsti siihen on kieltämättä hiukan erikoinen...

 Kuinkahan moneen Disneyn leffaan Phil Colllins on tehnyt laulut? Ja ennen kaikkea: Kuinka moni niistä kuulostaa täsmälleen samalle?

 No joka tapauksessa Brother Bear on ainoa leffa jonka olen aikoinaan katsonut kommenttiraidan kera. Suurin syy siihen oli Rick Moranis joka toimi Rutt-hirven äänenä ja juurikin Rutt ja toinen hirvi Tuke hoitaa kommenttiraidan elokuvassa. Hauskahan se kieltämättä on niin kuin hahmotkin joiden edesauttamuksia olisi mielellään nähnyt enemmänkin, varsinkin sen että miten hitossa ajat mammutin lunastuskuntoon? Moranis olisi Ruttin äänenä myös suoraan videolle tehdyssä jatko-osassa mutta se ei kuulu minulle katsottaviin elokuviin. Ei koskaan.

 Ääninäyttelijät toimivat kyllä muutenkin kauttaaltaan erinomaisesti ja varsinkin Joaquin Phoenix Kenaina oli todella yllättävä, en olisi äänen perusteella uskonut kuka kopissa onkaan ollut ääntään luovuttamassa. Leffassa on hyvä huumori ja se sisältääkin yhden Disney-historian hauskimmista kohtauksista.

 Ennakkoasetelmistaan ja paikoittaisesta hauskuudestaan huolimatta Brother Bear on kumminkin todella ennalta-arvattava ja kliseinen kokonaisuus. Niin kuin tietysti niin monet muutkin animaatiot eikä Brother Bear ole edes sieltä pahimmasta päästä mutta jotain jäi hampaan koloon sillä potentiaalia olisi ollut huomattavasti parempaankin teokseen.

7/10

IMDb

Brother Bear

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti