sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Monsters vs Aliens


 On Susanin elämän tärkein päivä sillä hän on menossa naimisiin elämänsä miehen kanssa. Tai niin neito ainakin luulee vaikka pieni epäilys takaraivossa onkin. Suunnitelmat kumminkin muuttuu kun Susaniin osuu meteoriitti jonka seurauksena hän kasvaa jättiläismäisiin mittoihin. Mikä on onni onnettomuudessa, monessakin mielessä.

 Olen vanhan scifin ystänä, varsinkin 1950-luvun. Siksipä tämä toimikin minulle paremmin kuin monelle muulle. Siinä missä Planet 51 oli pottuilua 50-luvun amerikkalaiselle kulttuurille kaiken mahdollisen pelkäämisineen ja Incredibles vakooja-leffoille sekä supersankareille on MvsA kunnianosoitus 50-luvun scifi- ja kauhuelokuville.

 Leffassa on viittauksia mm The Flyhin, The Blobiin, Creature From the Black Lagooniin, Attack of the 50ft Womaniin unohtamatta muutamia tuoreempiakin tapauksia. Myös juoni on 1950-luvun peruskauraa, maailmanvalloitus kun oli aika yleinen teema sen ajan B-leffoissa.

 Monsters vs Aliens on hauska ja komea animaatio lapsille ja lapsenmielisille sekä kunnianosoitus vanhoille klassikoille jotka on varmaan tutumpia amerikkalaisille kuin eurooppalaisille, varsinkin suomalaisille kun moni tämänkin esikuvista kiellettiin täällä aikoinaan milloin mistäkin syystä ja nykyään moni ei edes katso moisia.

 Suosittelen tätä sekä vanhoja ns B-klassikoita, saatatte yllättyä iloisesti jos annatte niille vaan mahdollisuuden.

8/10

IMDb

Monsters vs Aliens

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti