sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

I am Legend - Theatrical & Extended Cut


 Kolmatta viedään ja nyt saatu nimi oikein. Siis Mathesonin Olen Legendan viimeisin filmatisointi, edellinen oli The Omega Man (NurinaNurkka) jonka piti tehdä jo aikoinaan Iso-Arska Schwarzeneggerin. Taisi kaatua silloin liian isoon budjettiin mikä on sinällään harmi, kyllähän tarinasta saisi myös kovan action elokuvankin.

 Virus on tällä kertaa alunperin syövän parannuskeinoksi muunneltu tuhkarokkovirus joka toimiikin alkuun. Mutta kunnon viruksen tavoin mopo karkaa käsistä, mutatoituu ja maailmanloppu on valmis.

 Tämähän on ehdottomasti Smithin, tuon ihmisDumbon, bravuuri sillä miehen roolisuoritus on uskottava ja paikoitellen koskettava. Ja se isoin miinus tulee CGI: stä. En ole koskaan ollut kone-efektien ystävä, ymmärrän kyllä niiden käyttö tarpeen ja jos on hyvin tehty niin meneehän ne. Eikä tässäkään ole liikkeissä yms mitään ongelmaa vaan kun tartunnan saaneet näyttävät koneluomuksilta niin uskottavuus häviää ja siinä samalla osa tunnelmasta. Vähän tulee ajatus mieleen rumemmasta Super Mariosta jahtaamassa sankaria. Ei hyvä.

 Elokuvasta on olemassa myös vaihtoehtoinen versio, jokusen minuutin pidempi ja eri lopulla joka on mielestäni huonompi kuin jo totutun synkkä. Ja kun loputkin lisätyt jutut on vain johdatusta vaihtoehto loppuun niin tarvitseeko katsoa ellei ole pakkomielteinen kuin minä niin ehken ei.  

 Mahdollinen tuleva jatko-osa, valmistumis vuottakaan ei ole julkaistu, lieneen prequel, enempää en tiedäkään. Nyt kun sais aikaiseksi sen kirjankin lukea...

8/10

IMDb


DVDCompare



Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti