lauantai 2. kesäkuuta 2012

Prometheus


 Joukko tutkijoita matkaa Prometheus-aluksella universumin pimeimpään kolkkaan etsimään ihmiskunnan alkuperää. Mutta se mitä he löytävät saattaa johtaa koko ihmiskunnan tuhoutumiseen.

 Ennakko-odotukset Prometheuksen suhteen oli korkealla ja ne odotukset lunastettiin onnistuneesti suurelta osin, tosin muutamaa asiaa jäin jälkikäteen miettimään sillä niistä jäi hätiköidyn oloinen maku mutta ei Ridley Scott pettänyt nytkään. Elokuva on visuaalisesti hieno, henkilöhahmot ovat uskottavia ja Noomi Rapace osoittaa osaavansa alansa ja hän on hävittänyt hämmentävän hyvin murrettaan. Elokuva jakaa taatusti mielipiteet mutta vanhana Alien-fanina oli hieno nähdä evoluutiota, kuten myös Kreikan mytologian hyödyntämistä, loppuun saakka.

 Ja uskoisin että juuri loppu on se joka sekoittaa pakkaa ja saa jopa vihaamaan teosta. Siitä vaan, olkaa väärässä mutta Ridley Scott osaa hommansa, vaikkakin toivon että DVD/BD julkaisu olisi Extended yms, sillä haluan uskoa että ne "hätiköidyn oloiset" kohtaukset on ollut vain studion/Brandywinen nilkkien ahneutta, saada leffa lyhyemmäksi, saadaan enemmän näytöksiä/ilta. Näinhän on tehty ennenkin mutta onneksi elokuvista nykyään julkaistaan pidennettyjä versioita kotiteattereihin vaikkei niistäkään kaikista tarvetta moiseen olisi ollut.

 Mutta katsomisen jälkeen kädet tärisivät ja olin kananlihalla jonkun aikaa leffan jälkeen, viimeksi niin taisi käydä Se7enin kanssa. Pitiköhän käydä uudestaan teatterissa...

9/10

PS: Toisen katsomis kerran jälkeen ei ole epäilyksiä. Yksi parhaista 20 vuoteen, sijoittuu korkealle myös kautta-aikojen sarjassa. Käsittämättömän hieno elokuva vaikka tarinan kuljetuksessa onkin pieniä ongelmia.

IMDb

Prometheus

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti