perjantai 22. kesäkuuta 2012

Below



 Ollaan 2. maailmansodan mainingeissa ja amerikkalainen sukellusvene poimii saksalaisen U-veneen upottaman brittiläisen sairaala-aluksen eloonjääneitä merestä, kaikki kolme kappaletta.. Ja sitten alkaakin kannen alla tapahtumaan outoja.

 Below on erittäin kelvollinen ns. "yliluonnollinen trilleri". Vihaan koko termiä mutta käytetään nyt. Elokuvassa on hyvä tunnelma jossa jokaisella on salaisuutensa ja onko huonompaa paikkaa olemassa kuin sukellusvene jota etsitään ja yritetään upottaa syvyyspommeilla? No, varmaan on mutta kärkipaikoille mennään. Käsikirjoitus on yksinkertainen mutta tehokas (Darren Aronofsky) ja näyttelijä suoritukset ovat yllättävän hyviä varsinkin kun ottaa huomioon keitä tässä on, liikutaan kumminkin vahvasti keskinkertaisuuksien keskuudessa mutta kaikki on otettu ja saatu irti.

 Ohjaajana Twohyn kyvyt on tullut esille jo Pitch Blackissä (IMDb) ja The Arrivalissa (IMDb), joista jälkimmäinen on erittäin aliarvostettu scifi elokuva, mutta leffan ongelma on että koska kaikki hahmot ovat etäisiä toisilleen vaikka samat tilat jakavatkin niin se välittyy myös katsojaan, kaikki tuntuvat etäisiltä. Minun mielenkiinnon piti yllä loppuun saakka puutteistaan huolimatta.

7,5/10

IMDb

Below

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti