sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juan of the Dead


 Kun zombie-epidemia alkaa niin valtamediat syyttävät koko hommasta Yhdysvaltalaisia, kadun mies vaan yrittää selviytyä. Juan ja hänen kaverit ovat rahattomia ja työttömiä milloin mitäkin elääkseen tekeviä veijareita joten ainoa vaihtoehto on järjestää survival-kursseja sekä "Tappaa rakkaimpanne" tarvittaessa, kunhan rahaa löytyy. Asiat ei mene aina putkeen ja niin koko homma alkaa kaatua syliin.

Kuubalainen zombie komedia Shaun of the Deadin tyyliin. Kuubalainen. Uskomatonta. Mutta hyvä ja hauska sellainen, ehdottomasti. Esikuva on selkeä mutta elokuvasta on onnistuttu tekemään myös persoonallinen ja yllättävän kantaa ottava. En tiedä Kuuban sananvapaudesta hittojakaan mutta epäilen sen olevan hyvin rajoitettua joten ainakin minut moni asia elokuvassa yllätti.

 Juan of the Deadin komediapuoli on tehty Shaun of the Dead hengessä mutta latino mentaliteetillä ja koko maailma on kyynisyydessään äärimmäisen sympaattinen, poliitikot tappelee, ei ihminen. Zombie puolella on oivallusta, paljon, ja vaikka efektit ovat lapsenkengissään, en ole löytänyt budjetti tietoja, niin minua puutteet ei häirinnyt tippaakaan sillä kun homma muutoin toimii niin se toimii.

 Elokuva on zombie faneille pakko katsottavaa ja kaltaselleni joka ei ollut aikaisemmin nähnyt kuubalaista elokuvaa hyvä pätkä aloittaa maan leffa tarjontaan tutustuminen.

8/10

IMDb

Juan of the Dead

DVDCompare

-----

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti