lauantai 14. tammikuuta 2017

The Monster


 Äidin ja tyttären välit voivat olla vaikeat, varsinkin kun nuorelle äidille maistuu viina ja miesystävät ovat sen mukaisia. Joten ei ihme että varhaisteini Lizzie haluaa isänsä luo, kenties lopullisesti. Lähtö viivästyy tunti tolkulla äidin maatessa krapulaa pois joten liikenteeseen päästään hämärän lähestyessä. Kolarointi suden kanssa syrjäisellä metsätiellä kumminkin katkaisee matkan mutta onneksi elämme kännykkä aikana joten apua on helppo soittaa paikalle. Se että ehtiikö apu ajoissa paikalle onkin sitten eri juttu sillä metsässä on jotain muutakin kuin susia.

 Maailmassa on lukuisia vastaavanlaisia elokuvia, jopa siinä määrin että epäröin tovin tämän katsomista kun älysin homman nimen (En ollut leffasta lukenut ennakkoon mitään mutta törmäsin nimeen jossain vaiheessa Facebookissa.) Epäröin katsomista myös siksi että inhoan noita selkärangattomia ihmisetanoita joita alkoholisteiksi kutsutaan.

 Onneksi en keskeyttänyt sillä The Monster on genrensä ylpein edustaja vuosiin ja erottuu edukseen monella saralla, ensimmäisenä sillä että hahmoista oikeasti välittää, jopa alkoholistista. Syy siihen on että hahmoissa on sitä tarpeellista syvyyttä joita minulle tuntemattomat Zoe Kazan ja nuori Ella Ballentine ovat rooleihinsa saaneet aikaiseksi. Myös se että leffa on huomattavasti monitahoisempi kuin yksinkertainen nimi antaa ymmärtää yllätti positiivisesti.

 Rahan pienuus toki näkyy eikä The Monster täydellinen ole mutta hyvä leffa tämä joka tapauksessa on. Positiivinen yllätys.

7,5/10

IMDb

The Monster

DVDCompare

-----

Trailer (Onko näissä Blogger-jutuissa joku ikäraja systeemi!?)

The Monster

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti