lauantai 8. lokakuuta 2016

The Iceman


 Richard Kuklinski on kiltti ja huomaavainen aviomies sekä isä. Mutta hän on myös kylmä ja tunteeton psykopaatti jolle ei tuota ongelmia ottaa ihmishenki. Tämän huomaa paikallisen mafian pomo ja siitä alkaa 20 vuotinen ura palkkatappajana eikä edes Kuklinskin perhe tiedä perheen pään todellista luonnetta.

 Sarjamurhaajat ovat aina kiehtova aihe ja sitähän Kuklinskikin oli, tosin hän sai rahaa teoistaan. Sarjamurhaaja hänestä olisi todennäköisesti kumminkin tullut ennemmin tai myöhemmin mutta raha ratkaisi paljon asioita hänen kohdallaan vaikka ainakin omien sanojensa mukaan ensimmäinen uhri tuli miehen ollessa teini eikä hän siitä korvauksia saanut.

 Mutta vaikka aihe tässä mielenkiintoinen onkin niin elokuva itsessään on tylsä ja se tuntui viisituntiselta. Ilmeisesti tekijät yrittivät tavoitella sitä kylmyyttä ja etäisyyttä mikä Kuklinskissa selvästi oli inhimmillisyyttä kohtaan mutta siihen taidot ei kumminkaan riittäneet vaan lopputulos oli sitä luokkaa että kesken meinasi katsominen jäädä.

 Mutta yksi syy siihen miksi en elokuvaa kesken jättänyt oli näyttelijät sekä heidän suorituksensa ja vaikka varsinkin Winona Ryder rouva Kuklinskina loistaa roolissaan niin ei muutkaan naiselle häviä vaan laatu on tasaista.

 Toinen syy oli se että tarina oli laahaavuudestaan huolimatta mielenkiintoinen ja totuuden mukainen mikä ei aina ole itsestään selvää näissä "Perustuu Tositapahtumiin" teoksissa.

5/10

IMDb

The Iceman

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti