sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Big Game


 13-vuotias Oskari on suorittamassa yhteisönsä miehisyysriittiä keskellä Lapin korpea eikä homma oikein ota sujuakseen muutoin kuin mielikuvitustasolla. Asiat mutkistuu entisestään kun Air Force One tulee ryminällä alas ja omien pettämäksi joutunut Yhdysvaltojen presidentti päätyy Oskarin pelastettavaksi sillä maailman vaikutusvaltaisimman miehen perässä on asemies jos toinenkin.

 Pidin Jalmari Helanderin käsikirjoittamasta sekä ohjaamasta Rare Exportsista vaikka sen loppu jättikin toivomisen varaa. Ongelma siinä oli alussa siedettävä lapsinäyttelijä joka tuntui huononevan loppua kohden roimasti sekä se tosiasia että leffan tasokin tippui loppua kohden.

 Kun kuulin että Helander on tekemässä uutta niin toki mielenkiinto heräsi ja kun kansainvälisesti suht suuria nimiä alkoi nousemaan projektin tiimoilta esiin niin pieni Hurraa-huuto kuului takaraivossa. Ongelma: Se sama s**tanan räkänokka joka ärsytti Rare Exportsissa on taas pääosassa. Onneksi Onni Tommila on kumminkin jotain matkalla oppinut eikä hermot ihan niin pinkeälle menneet pennun aukoessa naamaansa kuin pelkäsin vaan Tommilasta saattaa oikeasti tulla jotain, joskus.

 Leffassa on kumminkin pari todella suurta ongelmaa ja yksi niistä on Helanderin käsikirjoitus sekä yritys kävellä 1980-1990 lukujen vaihteen toimintaelokuvien jalanjäljissä sillä sitä se juurikin on, toisten jalanjäljissä kulkemista. Mutta ei kumminkaan täysin vaan Helander on päättänyt että toistamalla itseään saa myös jotain aikaan ja saahan hän: Toisen suuren ongelman joka on se sama tason tippuminen kuin Raressa mutta tässä se samainen ongelma tuli jo noin tunnin kohdalla eikä Big Game onnistu edes lasten seikkailuelokuvana.

 Kun soppaan lyödään vielä paljon pieniä typeryyksiä tarinallisesti sekä visuaalisesti niin eipä Big Game kovinkaan kummoiseksi kokonaisuudeksi nouse vaikka potentiaalia pohjalla onkin. Jospa vaikka seuraavalla kerralla sitten, eri käsikirjoittajalla kiitos.

4/10

IMDb

Big Game

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti