sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children


 Jacob rakastaa tarinoita kertoilevaa isoisäänsä ja kun tämä löytyy kuolemankielissä ilman silmiä metsästä niin nuoren miehen elämä mullistuu täysin eikä sopeutuminen isoisän kuolemaan ota onnistuakseen. Mutta ukin viimeiset sanat jäivät Jacobin mieleen ja kun vanhuksen jäämistöstä alkaa löytyä todisteita hänen tarinoistaan niin Jacob lähtee isänsä kanssa matkalle Walesiin josta hän löytää jotain uskomatonta sekä eriskummallista.

 Tim Burton on niitä ohjaajia joiden tuotoksia odottaa mielenkiinnolla, valitettavasti viimeisin oikeasti loistava elokuva (Ainakin niistä mitä olen nähnyt) on mielestäni Sleepy Hollow ja vaikka FrankenweenieSweeney ToddCharlie and the Chocolate Factory ja Dark Shadows mielestäni hyviä ovatkin (Varsinkin Sweeney Todd) niin huteja miehen uralla on ollut tällä vuosituhannella tarpeeksi.

 Eikä Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children Burtonin uran uskottavuutta pelasta, ei ainakaan muutoin kuin taloudellisesti sillä tämä Ransom Riggsin saman nimiseen kirjaan (Sohvan toisen nurkan mukaan suhteellisen uskollisesti) perustuva kirja on tuotoissa mennyt jo plussan puolelle vaikkei mistään hitistä voida ainakaan vielä puhua.

 Joidenkin kriitikoiden mukaan leffan pahimpana ongelmana on se että mikä on tämän kohdeyleisö ja onhan leffa ristiriitainen söpöine satuineen, kuolleista heräämisineen, silmien syömisineen sekä lonkeroineen mutta minusta se ei ole ongelma sillä kyseessä on satu aikuisille, ihmiselle joka haluaa unelmoida, uskoa hyvään sekä kauniiseen mutta tietää sisimmässään millä tolalla asiat oikeasti ovat.

 Minulle ongelmaksi tuli leffan epätasaisuus sillä osa kohtauksista, vaikka tarinaan kuuluivatkin, oli toteutettu tavalla joka latisti tunnelmaa sekä tapahtumien merkitystä kokonaisuuteen. CGI: n silmään pistävyys (ja paikoitellen musiikit) v*tutti suunnattomasti mutta nostan hattua Stop Motionin käytöstä sekä tribuutista Ray Harryhousenille (Tosin Sam Raimi teki sen paremmin jo Army of Darknessissa).

 Ehdottomasti plussaa on se että Burton edes yritti tehdä jälleen jotain oikeasti omalaatuista ja erilaista mutta ilmeisesti Burtonin visuaalisuus ja visiot ylipäätään laimenee väkisinkin kun leffaan laitetaan liikaa dollareita.

6,5/10

IMDb

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti