perjantai 29. maaliskuuta 2013

Rise of the Guardians


 Kun kaikki alkaa pimeydestä ilman muuta muistikuvaa kuin kuu ja sen kertoma nimi eikä kukaan tunnu näkevän ja kävelevät läpi niin kyllähän sellainen tympisi vaikka kuinka olisi taikavoimia. Näin käy Jack Frostille joka hallitsee pakkaspuolen asioita, kai tämä on sitten joku jenkki versio Pakkasukosta, ja oppii pitämään hauskaa vaikkakin hiukan hampaat irvessä. Mutta kun kuu ottaa yhteyttä Vartijoihin, (Nukku-Matti, Joulupukki, Hammaskeiju sekä Pääsiäispupu) määräten uudeksi Vartijaksi Frostin niin tämä herättää ihmetystä kaikissa. Miksi näsäviisaasta Pakkasukosta pitäisi tehdä lasten suojelija? Syyksi paljastuu ihmiskunnan menneisyys ajoilta jolloin uskottiin kirkkoon ja pelättiin jumalaa mutta siinä ohessa myös jotain muuta, todellista joka ei halua enää olla unohdettu.

Kun tämä julkaistiin niin palaute oli heikko kriitikoiden lytätessä elokuvan ja siihen lisäksi joidenkin kavereiden haukkumiset ja heikko traileri niin siirsin katsomista. Mutta kun nyt on taruolennon kunniaksi järjestetty valheellinen juhla niin juhlistetaan sitä sitten tällä.

 Koko homman jujuna on lapsen viaton usko taruihin sekä tämän uskon voima sekä hyödyllisyys joten jos ei moisia asioita enää muista niin tämä on hyvä muistuttaja. Ei kylläkään toimi kaikille haukkujien määrän perusteella sillä sen lisäksi että leffa on hienoa katsottavaa niin on se myös viihdyttävä hahmojen toimiessa pääpiirteittäin hyvin varsinkin Nukkumatin ollessa yllävänkin hyvä. Joulupukki taas... No kyseessähän on satu joten ok, olkoon pukki sitten Venäläinen mutta kyllähän punaiseen nuttuun pukeutuva punikki ei jakelisi mitään vaan veisi kaiken ja huutaisi karkuun juostessaan "Solidaarisuutta Toveri!". Sopii lapsenmielisille, todellisuuden murskaamat yksilöt muriskoon vaikka sängyn alla.

7/10

IMDb

Rise of the Guardians

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti