perjantai 1. maaliskuuta 2013

Friday the 13th (2009) - Killer Cut


 Kukapa ei tuntisi Jason Voorheesiä, mongoloidia jonka luultiin hukkuneen ja joka sekosi lopullisesti kun näki äitinsä kuoleman. Alun historian toiston jälkeen hyppy nykypäivään jolloin nuoriso joukko menee Crystal Lakelle pilven perässä ja pian säkkipäinen kostaja on pistänyt joukon lihoiksi. Tästä elokuva varsinaisesti alkaa kun seurataan rikasta ääliötä ja tämän hännystelijöitä sekä siskoaan etsivää Clay Milleriä ja ruumiita tulee tasaiseen tahtiin niin kuin näihin kuuluukin.

 Tämä on vuoden 2009 remake mutta itse en miellä tätä moiseksi. Alkuperäisessä Friday the 13th leffassa ei ollut Jason vaan... Öö, joo. No, te jotka olette katsoneet, tiedätte. Ja kun ottaa huomioon sen kuinka monta kertaa Jason on kuollut ja noussut ylös niin tämä menisi ihan hyvin yhtenä lukuisista jatko-osista, olisi 11. tai 12. riippuu lasketaanko Freddy vs Jason näihin.

 Juoni on hyvin tuttua, ei sitä vieläkään juuri ole, mutta on tähän onnistuttu tuomaan jotain muutoksia vanhaan kaavaan. Jason ei enää vain kävele nopeasti vaan ottaa jopa juoksu askeleita ja muutoinki valaistaan sitä miten h*lvetissä hitaammallakin askeleella kaveri on päässyt pisteestä A pisteeseen E yli-inhimmillisellä nopeudella .

 Tiettyjä vanhoista Friday-leffoista tuttuja Jasonin kehitys askelia käydään läpi sujuvasti tappamisien lomassa joita on ihan kiitettävästi ja jopa yllättävän kekseliäitäkin on pari eksynyt sekaan ottaen huomioon että näissä on kumminkin tullut ruumiita jo pitkälti toistasataa.

 Ei sarjan huonoimpia mutta sitä lopullista niittiä ei tämäkään anna ja loppuhan tässä on niin idioottimainen ja lopulta arvattava että se jo vähentää pisteitä. Oikeasti, se on huono.

6,5/10

IMDb

Friday the 13th

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Friday the 13th

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti