maanantai 5. marraskuuta 2012

Iron Man


 Tony Stark on nero, playboy ja rikas aseiden suunnittelija jolle todellisuus tulee päin näköä kranaatin voimalla. Henkensä pelastamiseen mies luo aseistetun haarniskan jonka kehityksen lopputulos on Iron Man, yhden miehen armeija, sotakone ja coolein lelu koskaan! Ja mikäpä aseiden valmistaja ei haluaisi myyntiin ja sarjatuotantoon moista vehjettä? No, ei Stark mutta muita innokkaista löytyy.

 Olen edelleen kiitollinen siitä että Robert Downey Jr sai elämänsä kuosiin ja siinä samalla tietty uransakin, mies kun on kuulunut suosikki näyttelijöihin jo Chaplinista lähtien. Elokuvan vahvuus on ehdottomasti hyvät näyttelijät, roolit ja suoritukset mutta moni muukin asia menee nappiin: vauhtia ja rytinää on tarinan siitä suuremmin kärsimättä ja vähän väliä huomaa nauravansa ääneen. Iron Man sarjakuvana on jäänyt itselleni varjoon mutta ei näiden katsomiseen mitään historiikkia kannatakaan tuntea, riskinä on että äkkiä huomaa olevansa yksi jupisijoista: Ei sarjakuvassa noin ollut jne.

 Sarjakuva/kirja/elokuva. Kaikki erilaisia taidemuotoja jotka vaativat omanlaisensa tarinan kerronnan, näin ollen muutokset on liki välttämättömiä. Yksi johdatuksista The Avengersiin ja hieno sellainen.

9/10

IMDb

Iron Man

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti