lauantai 20. lokakuuta 2012

Thor


 Tästä on tullu kuultua vaikka minkä sorti urputusta, harvoin itse elokuvasta vaan sen hahmoista: kun on tummaihoinen ja on aasialainen ja ei vanhoissa tarustoissa piipitipii. Pieni tarkistus: kyseessä EI ole muinaiseen mytologiaan perustuva teos vaan sarjakuvaan. Eli yhtä paljon vertauskohtia alkuperäiseen tarustoihin kuin joulupukin nykyisellä versiolla on vanhempiin taruihin tai raamatulla on todellisuuteen.

 Mutta itse elokuva ei ole huono, en vaan ole koskaan pitänyt sarjakuvastakaan, sivuhahmona menettelee kuten The Avengers todisti. Eli Thor ei kuuntele isäänsä vaan rikkoo tämän määräyksiä jonka seurauksena on karkoitus maahan, ilman jumaluuden voimia. Tai eiväthän nämä ole tässä versiossa jumalia vaan ihmistä voimakkaampi rotu joka on vaan vaikuttanut jumaluudelta  Maassa totutellaan tosiasioihin, löydetään nainen ja kavereita mutta kun suku käy hyppimään silmille niin sankarin on noustava.

 Yksi lisä Marvel universumiin ja The Avengersiin, hyvä lisä mutta omillaan hiukan hutera. Elokuva on hiukan liian teatraalinen ja eeppinen johon tietty mytologia velvoittaa mutta tällä kertaa laitan ohjaajan piikkiin, Kenneth Branagh on kumminkin maailman kuuluisampia Shakespeare tulkitsijoita elokuvissa sekä teatterissa mutta onhan mies yrittänyt muutakin, mm Frankenstein jossa Robert de Niron valinta hirviön rooliin oli monesta käsittämätön, minusta taas ei. Kaikesta Nurinasta huolimatta pari tuntia menee loppujen lopuksi hyvin sujuvasti tämän parissa.

7/10

IMDb

Thor

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti