sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Forbidden World - Theatrical Cut + Director's Cut


 Roger Cormanin tuottama, Jim Wynorskin tarina. Eli pienen budjetin eksploitaatiota, olkaa hyvä!

 Poliisi kutsutaan avaruudessa olevalle tutkimuslaitokselle kuolintapauksen vuoksi pitämään huolen siitä ettei syypää tee lisää tuhojaan. Syypää on geneettinen kokeilu joka koteleituu, muuttuu sekä kasvaa tasaisesti ja kunnon laboratorio tyyliin ötökkä pääsee karkuun ja alkaa harventamaan sakkia, jokseenkin erikoisin syin ja seurauksin.

 Mutta leffa itsessään alkaa avaruustaistelu kohtauksella joka on napattu Cormanin Battle Beyond the Starsista, samat alukset kohtauksessa ainakin on muistini mukaan, tosin B.B.T.S.: n katsomisesta on reilut parikymmentä vuotta. Elokuva sisältää alastomuutta jolla ei ole tasan tarkkaan mitään tekemistä tarinan kanssa sekä reipasta väkivaltaa joten leffan parissa viihtyy hyvin vaikka ohjaus ja editointi yrittääkin pilata nautintoa vaikkakaan en ole varma johtuuko joidenkin kohtausten sekavuus siitä että tämä oli ns Theatrical Cut. Pidempi Director's Cut, joka liikkuu Mutant nimellä, täytyy etsiä käsiin niin pian kuin mahdollista.

 Forbidden World on hyvää roskaa joka tuli Alienin jälkimainingeissa kun kaikki halusi tehdä oman avaruushirviö pätkänsä mahdollisimman pienellä rahalla. Mutta ajatelkaas tätä: Jos Brandywine ei olisi ostanut Alienin käsikirjoitusta niin Corman olisi ollut seuraavana jonossa. Olisiko meillä Alienin kaltaista klassikkoa? Epäilen. Leffa on hankala arvosteltava noin numero mielessä mutta roska-arvot tuo lisiä.

7,5/10

Director's Cut

 Kun yhteen 1980-luvun alun parhaimmista eksploitaatio elokuvista lisätään noin 5 minuuttia pääosin dialogia niin hämmästyttävää kyllä, elokuva parani hiukan. Hahmoihin ja tapahtumiin tuli lisää syvyyttä eikä elokuva edelleenkään hidastu vaan etenee hyvään tahtiin ja ainoina hidasteina on edelleen alastomuutta sisältävät kohtaukset joihin ei lisäyksiä saatu juuri lainkaan. Harmillista... Myös verta ja efektejä sisältältävää uutta materiaalia on jonkun verran vaikka jo Theatrical Cutissa oli verta kiitettävästi.

 Joka tapauksessa tämä Mutant nimeä kantava Director's Cut on  tasapainoisempi kokonaisuus vaikka editionti osassa kohtauksista onkin edelleen ärsyttävää. Roskaelokuvien aatelia, ehdottomasti.

8/10

IMDb

Forbidden World

DVDCompare

DVD

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!

Forbidden World

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti