sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Dark Shadows


 Barnabas Collins onnistuu suututtamaan noidan valitsemalla toisen naisen. Ja kun naisesta on kyse niin yliampuminen on väistämätöntä ja näin Barnabaksesta tulee kirottu, kuten myös suvusta. Herääminen on tietty väistämätön ja kun 1972 monttu avataan niin sieltä nousee janoinen kaveri nostamaan sukunsa jälleen kunniaan.

 Burton on yksi suosikki ohjaajistani. Tyyli ja huumori on toiminut liki aina sekä jotenkin voi samaistua yhteiskunnan normi määritelmän ulkopuolella eläviin henkilöihin joita on syrjitty ja sorsittu siitä yksinkertaisesta syystä että he eivät ole niinkuin muut. En kylläkään tältä odottanut kummoisia, Alice in Wonderland oli heikko ja siinä Deppin manerismit otti päähän pahasti. Outoa hahmoa Depp vetää tietty tässäkin mutta ei ole mikään Jack Sparrow/Mad Hatter marionetti vaan 200 v haudassa ollut vampyyri, aikansa herrasmies jolla on tottakai omituinen puhetapa ja käyttäytymismallit.

 Tämähän on uusinta versio vuonna 1966 tulleesta TV-sarjasta josta tuli ensimmäinen remake 1991. Alkuperäistä en ole koskaan nähnyt ja -91 versiosta on heikot muistikuvat niin se ei tahtia haitannut vaan hauska ja synkkä leffa viihdytti alusta loppuun. Varsinkin loppuun sillä kun tahti kiihtyi niin jarrua ei löytynyt. Hyvä näin.

7,5/10

IMDb

Dark Shadows

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti