torstai 8. kesäkuuta 2017

Supernova


 Avaruudessa partioiva lääkintäpelastusalus saa hätäkutsun vuosia sitten hylättyyn kaivokseen joka on radaltaan suistuneessa kuussa, kaukana aluksesta. Matka ei suju ongelmitta eikä asiat päämäärässäkään ole niinkuin pitäisi.

 Supernova oli aikoinaan hankala projekti: Ohjaaja Walter Hill sanoutui irti leffan lopputuloksesta ja ohjaaja nimen paikalla lukeekin Thomas Lee sillä salanimi Alan Smithee oli jo liian paljon käytetty sekä kaikkien tuntema. Jack Sholder toimi ohjaajana laajoissa lisäkuvauksissa ja itse Francis Ford Copppola värvättiin editoimaan tekele kasaan.

 Lopputulos onkin suhteellisen kammottava sekasotku ja vaikka itse tarina onkin toimiva niin ei tämä ole mitään mitä ei Star Trek olisi tehnyt jo 1960-luvulla. Jotkut puupäät ovat verranneet tätä Event Horizoniin (Jonka Director´s Cuttia emme näe luultavasti koskaan sillä pois leikattu materiaali on ilmeisesti aikoinaan tuhottu) mutta yhteistä elokuvilla ei ole muuta kuin tapahtumapaikka eli avaruusalus. Eli jos siltä kannalta katsoo niin tätä, Event Horizonia ja The Muppet Showta voi verrata keskenään Muppettien Pigs In Space-sketsien vuoksi.

 Paras roolisuoritus on varmaan Flyboy-robottia tulkitsevalla Eddy Rice Jr: lla sillä ei edes Angela Bassett tunnu luontevalta roolissaan ja varsinkin Peter Facinelli v*tuttaa alusta lähtien. Efektit ovat köykäisiä ja vaikka tämä katsomani versio oli R-Rated niin väkivalta on munatonta, siistittyä ja koko perheelle sopivaa. Toki jos Angela Bassettin tai Robin Tunneyn rintavarustukset kiinnostaa niin vilauksia moisista on tajolla.

 Event Horizon on mielestäni hyvä elokuva mutta Supernova ei ole vaan leffa mahdollisesti osoittaa sen että tuottajien mielivaltaisuus ja asioihin sotkeutuminen pilaa minkä tahansa keitoksen, olipa muu tekijäjoukko kuinka nimekästä tahansa.

2/10

IMDb

Supernova

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti