perjantai 3. lokakuuta 2014

Knight and Day - Extended Cut


 Roy ja June törmäilevät toisiinsa lentokentällä ja heidän välillään kipinöi mutta pian he huomaavat olevansa tilanteessa johon kumminkaan ei ollut täysin varautunut. Ei varsinkaan June sillä Royn tapaamisen myötä naisen ympärillä alkaa pyörimään miehiä mustissa, räjähtelemään, lentämään luoteja ja kuolemaan ihmisiä eikä Junella ole hajuakaan siitä että miksi.

 Tom Cruise saattaa olla yksityiselämässään puolihullu hihhuli joka on uhrannut elämänsä sekä järkensä skientologian alttarilla eikä hänen elokuvistaan kaikki missään nimessä hyviä ole mutta miehen näyttelijän kykyjä ei pitäisi kenenkään epäillä ja harvat näyttelijät paneutuvat rooliinsa samalla antaumuksella kuin hän. Kuten tässäkin sillä mies on treenannut suoritustaan varten ja tekee jälleen kerran itse stunttinsa mutta valitettavasti rooli ei ole kummoinen. Myös Cameron Diaz osaa esittää muutakin kuin yltiö iloista hömelöä mutta elokuvassa luotetaan liiaksi siihen vetovoimaan joka hänellä on faneihinsa juurikin siitä syystä. Eli kummatkin vetätävät roolinsa hyvin pitkälti maneereillaan mutta pakkohan se on myöntää että tässä ne toimii.

 Knight and Day on typerä ja idioottimainen viihde-elokuva mutta kaikessa hölmöydessään leffa toimii yllättävän hyvin. Realismi on sotkettu alkutekijöistä lähtien suosiolla suohon eikä käsikirjoitus edes yritä olla uskottava missään vaiheessa. Valitettavasti ohjaaja James Mangold on välillä hakoteillä kohtausten rytmityksien kanssa ja elokuvalla on liikaa kestoa joka hidastaa tarinan kulkua välillä pahastikin. Senpä takia lyhyempi Theatrical Cut, joka on myös elokuvan Suomi julkaisu, on todennäköisesti toimivampi versio.

 Knight and Day muistuttaa paljon Cruisen tähdittämiä Mission: Impossible (IMDb) elokuvia vaikka tämä onkin huomattavasti komediallisempi kokonaisuus. Kumminkin kohtalaisesti toimiva kokonaisuus jonka aikana ei tosin kannata liikoja ajatella.

7/10

IMDb

Knight and Day

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Knight and Day

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti