lauantai 25. lokakuuta 2014

Horns


 Ig on ollut koko ikänsä ulkopuolinen kaupunkinsa ihmisten keskuudessa ja kun hänen tyttöystävänsä murhataan niin muita vaihtoehtoja ei syylliseksi ole kuin hän, jopa miehen vanhemmat ovat sitä mieltä. Mutta kun kaikkien syylliseksi leimaaman ja median vainoaman miehen päähän kasvaa sarvet joiden ilmestymisen jälkeen ihmiset alkavat puhumaan totta ja toteuttamaan salaisimpia haaveitaan Igin läheisyydessä niin silloin hänen elämänsä vasta meneekin sekaisin. Mutta on tilanteessa mahdollisesti hyvätkin puolensa.

 Ohjaaja Alexandre Aja on tehnyt kelvollisia uusintaversioita (The Hills Have Eyes IMDb, Piranha 3D NurinaNurkka sekä Mirrors NurinaNurkka) ja miehen Haute Tension (IMDb) kuuluu slashereiden omaleimaisimpiin teoksiin.. Tällä kertaa hän on päässyt tekemään filmatisoinnin Joe (Stephen Kingin poika) Hillin Suomessakin julkaistusta kirjasta joka on jälleen kelvollinen, jopa hiukan ylikin, ja ainoat ongelmat elokuvan suhteen ovatkin liika kesto sekä lopun osittainen ennalta-arvattavuus jotka pudottavat puolikkaan pisteen loppuarviosta pois.

 Mutta muutoin Horns on hyvin ohjattu, näytelty (Yksikään näyttelijöistä ei ole totutun oloisissa rooleissa) sekä tarinan kerronnaltaan onnistunut teos jossa Daniel Radcliffe osoittaa taitonsa lopullisesti, ainakin minulle, vaikkei hänen kyvyissään koskaan olekaan valittamista ollut. Filmatisointi on sohvan toisen nurkan mukaan, hän kun on kirjan lukenut, yllättävän uskollinen lähdemateriaalille ja joku päivä otankin siitä selvän. Jos joskus ehdin.

 Alexandre Ajan menneisyys näkyy paikoitellen ja leffa tarjoaakin joitain yllätyksiä ja mm David Bowien musiikkeja on käytetty hyvin. Vaikkei Horns mikään moderni klassikko tulekaan olemaan niin hyvä elokuva se kumminkin on.

7,5/10

IMDb

Horns

DVDCompare

-----

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti