perjantai 3. lokakuuta 2014

Idiocracy


 Luonnonvalinta on pitänyt tähän asti huolen siitä että vahvimmat sekä älykkäimmät selviytyvät ja lisääntyvät. Tieteistarinoissa on maalailtu kehittyneen ihmisen tulevaisuuden visioita mutta ajat sekä arvot ovat muuttuneet. Tämän saa huomata vuonna 2005 armeijan koekaniiniksi päätyneet ilotyttö Rita sekä tukikohdan arkistonhoitaja Joe (Joka on täydellisen keskinkertainen) joiden vuoden mittainen  syväjäädytys venyykin 500: ksi vuodeksi ja he pääsevät näkemään mihin Jackassin, Tosi-TV:n ja ulkoisten muotojen ihannoinnin mädättämät aivosolut ja geenit ovat ihmiskuntaa vieneetkään.

 Mike Judge. Mies jonka aikaan saannoksiin kuuluu mm King of the Hill (IMDb), Office Space (IMDb) sekä tietysti Beavis and Butt-Head (IMDb). Näistä King of the Hill on mielestäni todella yliarvostettu, Office Space on erittäin aliarvostettu ja Beavis and Butt-Head muokkasi korvien väliäni aikoinaan pahasti ja varmasti esti älyllistä kehitystä jossain määrin mutta vieläkin sille jaksaa nauraa.

 Joka tapauksessa: Komedia on yksi vaikeimmista viihteen muodoista mutta Mike Judge on onnistunut tekemään urallaan asioita jotka ovat jääneet elämään omaa elämäänsä ja vaikka Idiocracy ei mikään mullistava teos olekaan niin silti se on paikoitellen hyvinkin hauska. Elokuva on myös erittäin typerä mutta myös se typeryys on hauskaa, ainakin osittain, ja kuuluuhan koko elokuvan teemaan ihmisten idioottimaisuus niin ei elokuvalta voi oikein muutakaan odottaa.

 Mutta vaikka mitään elämää suurempaa elokuva ei tarjoakaan niin silti Idiocracysta löytyy myös sanottavaakin, tosin sitä joutuu välillä tonkimaan hiukan syvemmältä. Näyttelijät sopivat rooleihinsa hyvin eikä Luke Wilsonkaan aiheuta haluja repiä silmiä päästään tai puhkoa korvia niin kuin joskus on tehnyt mieli miehen työskentelyä katsoessa/kuunnellessa.

 Vaikka en itsekään kuulu mihinkään älymystöön niin valitettavasti Idiocracy voi olla myös osittain paikkaansa pitävä visio tulevaisuudesta jollei asioihin tule muutoksia. No, tuleeko niihin? Mitäs luulette? Mitä enemmän asiat muuttuvat niin sitä enemmän ne pysyvät ennallaan.

6,5/10

IMDb

Idiocracy

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti