lauantai 18. kesäkuuta 2016

Starry Eyes


 Itsestään epävarma Sarah Walker on koe-esiintymisestä toiseen etenevä näyttelijätär jolle ei vaan tunnu roolia löytyvän. "Ystävätkin" ovat lähinnä samoista rooleista kilpailevia narttuja ja naisen ahdistuneisuus sekä pelot kasvavat kasvamistaan pettymyksien kasaantuessa. Halu tähteyteen on kumminkin kova...

 Starry Eyes on saanut kehuja enkä minä ainakaan ole törmännyt mitenkään suuriin negatiivisuuksiin elokuvan nähneiden sanomisissa. Miksi näin on niin sitä en täysin ymmärrä.

 Sillä Starry Eyes on lupauksistaan sekä tarinansa potentiaalista huolimatta pääosin tylsä, tekotaiteellinen ja ennen kaikkea tapahtumiltaan hyvin pitkälle ennalta-arvattava teos. Tunnelmaa ei ole ensimmäiseen tuntiin juuri lainkaan eikä elokuvassa ole ensimmäistäkään hyvää henkilöhahmoa vaikka hyviä näyttelijöitä leffassa on useitakin. Tuntemattomia näyttelijöitä mutta uskoisin että muistakin kuin pääosaa vetävästä Saudi Arabiassa syntyneestä Alex (Alexandra) Essoesta kuullaan vielä.

 Mutta vaikka tapahtumat ovatkin ennalta-arvattavia niin se miten niihin päädytään ei ole ja jos vertaan tyylillisesti ohjaajakaksikko Kevin Kolschia ja Dennis Widmyeriä David Cronenbergiin niin kovin pahasti metsään vertaus ei mene. Cronenberg on kumminkin huomattavasti parempi tarinan kertoja kuin käsikirjoittajinakin tässä toiminut kaksikko.

 Starry Eyes jättää hyvin ristiriitaisen maun suuhun sillä jos ensimmäinen tunti olisi ollut edes puoliksi niin hyvä ja tunnelmallinen kuin viimeiset 35 minuuttia niin käsissä olisi noin 8 arvoinen elokuva, nyt mennään persoonallisuudestakin huolimatta näillä:

6/10

IMDb

Starry Eyes

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer (Blogger se ei vaan enää näköjään anna laittaa kauhuleffojen trailereita suoraan tähän...)

Starry Eyes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti