torstai 3. lokakuuta 2013

The Dyatlov Pass Incident


 Viisi amerikkalaista opiskelijaa katoaa kun he ovat tekemässä dokumenttia Igor Dyatlovin johtaman hiihto retkikunnan jäsenten omituisista kuolemista. Opiskelijoiden kuvamateriaali löytyy mutta ne salataan välittömästi mutta eihän mikään pysy salassa internetin ihmeellisenä aikana.

 The Dyatlov Pass Incident pohjaa tositarinaan sillä hiihtäjien kuolemat ovat totta. He saivat surmansa 2.2.1959 ja erilaiset teoriat liikkuvat edelleen koska varmuutta ei ole, armeijan ottaessa tutkimukset haltuun välittömästi ja teoriat U.F.O.:sta, henkimaailman porteista sekä armeijan omista aikaan saannoksista elävät vieläkin vahvana eikä luonnon voimiakaan ole unohdettu. Mutta jos jotakuta kiinnostaa historia tarkemmin niin tällä pääsee alkuun Wikipedia, palataanpas elokuvaan.

 Mockumentary on nykyään suosittua joten kokeneemmatkin ohjaajat näkyy kokeilevan siipiään lajityypin parissa. Tätä kokeilee tällä kertaa Renny Harlin suhteellisen onnistuneesti ja täytyykin sanoa että nostan miehelle hattua oikeista ulkokuvauksista Venäjällä lumen ja pakkasen keskellä. Elokuvassa on hyvä ja yllättävän persoonallinen käsikirjoitus sekä tarina jonka hahmoista välittää, ainakin pääpiirteittäin, sillä he ovat sympaattisia ja heihin tutustutaan paremmin kuin monessa muussa nykyelokuvassa.

 Suurin ongelma on liiallinen pituus ja paikoittainen rautalangasta vääntely tyhmiä katsojia varten joita oikomalla elokuvan tempoa olisi saanut nopeutettua sillä nyt on tympääntyminen lähellä useampaankin otteeseen. Kuvauksessa on niitä samoja ongelmia mitä löytyy liki kaikista vastaavista ja edelleen ne hiukan häiritsee mutta kyllä niihin on alkanut jo tottumaan eli televisiolle ei tarvitse enää raivota.

 Harlinin uralle mahtuu osumia (Deep Blue SeaA Nightmare on Elm Street 4: Dream Master sekä huteja (Cutthroat IslandThe Covenant) ja tämä asettuu suht sujuvasti niiden välimaastoon vaikka elokuva jättääkin toivomisen varaa useammallakin osa-alueella. Sen verran pieniä toivomisia kumminkin että lopputuloksen pystyy katsomaan helposti loppuun saakka.

7/10

IMDb

The Dyatlov Pass Incident

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti